BEST TALK

BEST TALK


Cunoaște un mod unic de a învăța despre realitatea exterioară de la oamenii experimentați în cele mai noi tehnologii.

BEST Talk este o activitate pentru studenți,de tipul TEDx, ce implică colaborarea cu diferiți experți din diverse domenii. Astfel, aducem în fața publicului persoane care să împărtășească din experiențele lor de viață și care să dea o doză de motivație participanților.


Scopul activității este de a promova ideile ce merită răspândite. Astfel, se încurajează atât dezvoltarea personală, cât și motivarea studenților în a-și atinge idealurile. Prin BEST Talk, cei din BEST Iași își propun să aducă în atenția studenților o gamă largă de subiecte abordate de diverși speakeri, reușind să încurajeze dorința de comunicare, învățare, dar și nevoia de inspirație.

Inspirat din structura TEDx, fiecare speaker de la BEST Talk va avea la dispoziție câte 20 de minute în care să abordeze un subiect de interes al studenților.


Aici vei învăța cum să te descoperi, să te dezvolţi, să-ți oferi ideile mai departe, în timp ce te bucuri de libertatea de a gândi liber și fără prejudecăți.





Invitați BEST TALK 2021

Simion Bogdan

O zi din viața unui muzician

Simion Bogdan-Mihai este solist vocal, cobzar, doctor în Litere, pasionat de folclor şi ocazional scriitor. A cules muzică de la sute de lăutari bătrâni, a cutreierat prin sate şi a învăţat muzici ţărănești chiar în locurile în care oamenii le-au născut. Bogdan Mihai Simion este unul dintre ultimii cobzari din România. El este și realizatorul emisiunii Muzică despre cine suntem, de la Radio Guerrilla.

George Bonea

Poți îmbina pasiunea cu munca?

George Bonea. Comediant, autor și speaker demotivațional. Mai face și altele, dar ajunge pentru o descriere

Eli Neicuț

Cum îți dai seama ce îți place să faci în carieră?

Eli Neicuț s-a pregătit să devină programator, dar și-a dat seama că ceea ce o împlinește cu adevărat sunt faptele bune și CSR-ul. Folosește social media pentru a motiva comunitatea să se implice, prin exemplul propriu și conectează oamenii care vor să ajute, cu oamenii care au nevoie de ajutor. Organizează strângeri de fonduri - de la cele mici 5000 lei/ în 24 ore pentru bunicul Petre, până la adevărate campanii de CSR - 50 000 euro, pentru o casă de la zero pentru o mamă și 6 copii.

Corina Petruț

Ieșire din zona de confort. Cum facem față situațiilor necunoscute?

Rolul ei în terapie a devenit acela de a-i ajuta pe oameni să dezvolte modalități funcționale prin care să compenseze lipsurile din perioada dezvoltării lor. Totuși, de-a lungul formării ei ca psihoterapeut a avut plăcuta surpriză de a descoperi că toți oamenii dispun de o superputere care îi ajută să depășească momentele de cumpănă din viața. Și anume: reziliența!

Horia Țundrea

Discernământul-sau cum să treci cu sens prin facultate

Pasionat de arhitectură, desen și tot ce se reinventează creativ prin artă, Horia Țundrea predă la Facultatea de Arhitectură din 2010, îndemnând studenții să gândească mult, liber și creativ.

Ciprian Ciofu

T.U. Iasi Racing Team - o experientă reală de viață

Supervizor, unul dintre întemeietorii echipei T.U.IAȘI Racing, prezent încă de la începutul dezvoltării proiectului. A participat la Formula Student Spania în 2012, Formula Student Ungaria in 2013 ca si căpitan al echipei. Supervizor in constructie si management.

Dan Cașcaval

Studenția de atunci VS studenția de acum

Rector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi
Decan al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
Director al Școlii Doctorale a Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
Director al Departamentului de Inginerie Organică şi Biochimică
Cancelar al Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului
Conducere de doctorat în domeniul Inginerie chimică
Profesor universitar, conferenţiar universitar, doctor în domeniul Inginerie chimică, șef de lucrări, asistent universitar, preparator universitar
Inginer chimist Întreprinderea Mecanică „Valea Teleajenului” Vălenii de Munte, Șef Atelier galvanizare şi Atelier tratare ape reziduale

Daniel Condurache

Despre magie și șiretlic în social media

Profesor universitar titular la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Departamentul de Mecanică Teoretică
Profesor universitar la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, Departamentul de Jurnalim și Științele Comunicării, Departamentul de Relații Publice și Publicitate
Absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații și al Facultății de Matematică-Informatică
Peste 160 de articole științifice publicate în reviste indexate, ca prim sau unic autor
Autor a 10 manuale și monografii ștințifice





- Aici vei învăța cum să te descoperi, să te dezvolţi, să-ți oferi ideile mai departe, în timp ce te bucuri de libertatea de a gândi liber și fără prejudecăți. -


Abonează-te la newsletter

Salut!